Piparminttuöljy vatsan hoidossa

piparminttuöljy vatsan hoidossa

Piparminttu on monivuotinen yrttikasvi, jota jo muinaisessa Egyptissä käytettiin helpottamaan oksentelua, pahoinvointia ja kuukautisvaivoja.

Piparminttuöljy helpottaa ruoansulatusta lisäämällä sapen nesteiden eritystä. Lisäksi sen tiedetään lieventävän ärtyneen suolen oireita ja helpottavan kouristelua rentouttamalla suolen seinämän lihaksistoa.
Uusimpien tutkimusten mukaan piparminttuöljy on hyvä apu myös leikkauksen jälkeiseen pahoinvointiin ja sillä on todettu olevan myös antimikrobista tehoa.

Enzymatic Therapyn tuote Peppermint PLUS -piparminttuöljykapseli on oiva apu moninaisiin vatsavaivoihin, sillä enterokapselimuodossa öljy pääsee vapautumaan suolistoon vasta oikeassa paikassa ohut- ja paksusuolessa ja vaikuttavien aineiden hyöty pystytään näin maksimoimaan.

"Viime vuosina piparminttuöljyn teho spasmien vähentämisessä on voitu osoittaa pitävästi suoliston alueella tehtävien tähystystoimenpiteiden yhteydessä. Japanilaiset tutkijat ovat mm. osoittaneet, että annettaessa koehenkilöille piparminttuöljyä tähystysskoopin kautta, suolistossa tapahtuu selvä suolen sileän lihaksen relaksaatio ja spasmin laukeaminen", kirjoittaa Pronutritionist-blogia kirjoittava ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.

Lue tästä kokonaan Laatikaisen kattava teksti piparminttuöljyn käytöstä ja sen terveysvaikutuksien tutkimustuloksista. 


Vanhempi postaus Uudempi postaus

Kommentoi

Huomioithan, että kommentti menee hyväksyntään ennen julkaisua