Suoliston kunto näkyy iholla ja tuntuu aivoissa

Hyvin toimiva suolisto edesauttaa muun kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia ja vastaavasti huonosti voiva suolisto voi oireilla muuallakin kropassa. Sanotaan jopa, että suolistomme on toiset aivomme. Suoliston terveys on siis suorassa linkissä esimerkiksi mielenterveytemme kanssa. Aivoliitto julkaisi sivuillaan hyvän artikkelin aivojen ja suoliston yhteispelistä. Pääset lukemaan sen tästä.
Mikäli muilta osin selittämättömät unohtelut, alakuloisuuden tunteet tai keskittymishäiriöt valtaavat mielen, on hyvä tarkastella oloaan myös fyysiseltä näkökannalta. Kärsitkö samaan aikaan neurologisten vaivojen kanssa myös vatsanpuruista tai ummetuksesta?
Perinteisiä vatsan alueen oireita ovat turvotus, vatsakivut, ilmavaivat ja ulostamiseen liittyvät ongelmat. Suoliston vaivojen oireilu saattaa kuitenkin ulottua myös muualle kehoon kuten ihoon ja niveliin. Myös jotkin allergiat saattavat oireilla suolistovaivojen pohjalta. Kuten yllä mainittiin, joskus neurologisille oireille löytyy selitys suoliston toiminnasta.
Suolistovaivojen aiheuttamia iho-ongelmia ovat muunmuassa akne, atooppinen iho ja allergiset iho-oireet. Usein iho-ongelmista kärsivälle tulee yllätyksenä, että vastausta kannattaa etsiä myös vatsan toiminnasta. Tiede-lehden artikkelin mukaan omilla toimillaan voi vaikuttaa ihon kuntoon, joten oman suolistoflooran laittamista tasapainoon kannattaa ainakin kokeilla.
Tästä pääset lukemaan Tiede-lehden mielenkiintoisen artikkelin suolistoflooran kehityksestä ja kuinka sitä tulisi kohdella läpi elämän, jotta se pystyy toimimaan kehosi suojana optimaalisesti.

Vanhempi postaus Uudempi postaus

Kommentoi

Huomioithan, että kommentti menee hyväksyntään ennen julkaisua