Ärtyvästä suolesta kärsivillä on suurempi E-vitamiinin puutosriski – VAHVA kauppa

Toimitus 2-5 arkipäivää lähetyksestä. Ei toimituskuluja yli 100 euron tilauksille!

Ärtyvästä suolesta kärsivillä on suurempi E-vitamiinin puutosriski

Suomessa E-vitamiinin puutos on melko harvinainen vaiva. Sitä tavataan lähinnä hyvin pienikokoisilla vastasyntyneillä sekä syömishäiriöitä sairastavilla. Näiden lisäksi riskiryhmään kuuluvat muunmuassa ärtyvän suolen oireyhtymästä (IBS) tai maksa- ja munuaissairauksista kärsivät.

E-vitamiinin hyviä lähteitä ovat pääasiassa kasvikunnan tuotteet kuten pähkinät ja siemenet, avokado, paprika, pinaatti sekä lehti- ja parsakaali muutamia mainitaksemme.

E-vitamiinin puutos oireilee lihasheikkoutena, näkökyvyn häiriöinä sekä tasapainoaistin heikkenemisenä. Oireet alkavat usein vasta kun puutostila on jatkunut jo hyvän aikaa, jopa useita vuosia. Siksi puutostilaa on vaikea huomata.

Tästä syystä erityisesti riskiryhmien tulisi seurata omaa E-vitamiinin saantiaan. Aikuiselle naiselle vuorokauden saantisuositus on 8 mg/vrk ja miehelle 10 mg/vrk. Lapsen saantisuositus taas on noin 6-7 mg/vrk. Raskauden ja imetyksen aikana E-vitamiinin tarve kasvaa, mutta raskaana ollessa ravintolisiin kannattaa turvautua vain lääkärin ohjeistuksella.

Paras keino muutenkin saada E-vitamiinin tarve täytettyä on monipuolinen kasvipitoinen ruokavalio. Parhain E-vitamiinipitoisuus on kypsentämättömissä ruoissa.

Finelin sivuilta voit tarkistaa parhaimmat E-vitamiinin lähteet ja määrät.

Tsekkaa myös tämä. Puhdistamon Super D-vitamiini sisältää myös E-vitamiinia!

 

 

Lähteet:

https://www.puhti.fi/tietopaketit/e-vitamiini/


Jätä kommentti

Huomaathan, että kommentit menevät hyväksyntään ennen julkaisua